Video posnetki so namenjeni odraslim, ki želite bolje spoznati pametni telefon, ga z nastavitvami prilagoditi svojim potrebam in ga poleg komuniciranja uporabljati tudi za druge namene (kot fotoaparat, predvajalnik glasbe, orodje za dostop do spleta, ipd). Posnetki so narejeni na telefonu Huawei z operacijskim sistemom Android. Na telefonih drugih proizvajalcev ali pa na drugi različici operacijskega sistema Android, bodo ukazi morda na drugih mestih ali pa bodo na voljo še dodatne možnosti. Naj vas to ne zmede. Na posnetkih so prikazani glavni principi uporabe telefona. Z malo poskušanja boste tudi vi na svojih telefonih našli želene ukaze in telefon izkoristili v polni meri.

Če želite bolje spoznati delovanje pametnega telefona, lahko video posnetke uporabljate na več načinov. Če ste začetniki vam predlagamo, da si posnetke ogledujete enega za drugim tako, kot so navedeni v kazalu. Videoposnetki so pripravljeni tako, da je v začetku nek uvod z razlago, nato sledi praktični prikaz uporabe. Posnetke (ali dele posnetkov) si lahko ogledate večkrat in tudi sami poskusite ponoviti, kar je prikazano na posnetku.

 

Nekatere morda zanima samo določeno orodje. Za tiste predlagamo, da v kazalu poiščete ustrezen posnetek in si ga ogledate. Če se vam zdi vsebina video posnetka pretežka ali nerazumljiva, potem vam predlagamo, da si pogledate še kak posnetek pred tem. Včasih je namreč potrebno imeti določeno predznanje, da bi neko stvar lahko razumeli.

 

Videoposnetke je zasnoval in posnel mag. Radovan Krajnc v okviru naloge Strokovna in razvojna podpora mreži Središč za samostojno učenje (SSU) in Borze znanja (BZ) na Andragoškem centru Slovenije. Izvedbo naloge je finančno podprlo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Nazaj